Szanyó Hűtő- és Klímatechnika Kft.
Szanyó Légtechnika Kft.
Szanyó Vagyonkezelő Kft.

Kiemelt hírek!

 

Az Európát és Ázsiát összekötő, nemrég megnyitott Marmaray vasúti alagútba 48 FläktWoods gyártmányú testre szabott alagútszellőztető rendszer (ventilátorok, hangcsillapítók, csappantyúk) került beépítésre. A több mint 13,7 km hosszú, Isztambulon és a Boszporusz-szoroson átvezető alagút  az egyetlen a világon, amely két kontinenst köt össze és a régió fontos kereskedelmi útvonalainak fejlesztése érdekében épült. 

A vasúti szolgáltatás óránként 75.000 személy mindkét irányba történő szállítására képes. A Fläkt Woods Colchester-i gyárában készült alagútszellőztető ventilátorokból 30 darab dupla járókerekű 2.5/2.8m átmérővel, valamint 18 darab egy járókerekes 1,6 m átmérőjű. A projekt értéke több mint 7.000.000 €.

A szellőztető rendszerek szállítása mellett a FlaktWoods a helyszínen egy nagyobb műszaki csapattal támogatta a telepítést, beüzemelést és a tesztelést. Az elvégzett munkával kapcsolatban a projektvezető, Buna Sándor az alábbiakat mondta: „ Az első kihívás egy olyan alagútszellőztető rendszer megtervezése volt, amely megfelelő szellőzést biztosít a vonatokon keletkező tűzeseteknél a Boszporusz tenger és Isztanbul óvárosa alatti hosszú alagútszakaszon.” „ Továbbá az összes FlaktWoods által szállított berendezés földrengés biztos kellett, hogy legyen, hiszen az alagút csupán 18 km-re található az észak anatóliai törésvonaltól, aminek következtében egy erősebb fölrengés a következő 30 évben jelentős károkat okozna.” 

A Marmaray projekt első fázisa 2013.október 29-én készült el, amely egybeesik a Török Köztársaság 90. évfordulójával. A fennmaradó munkák előreláthatólag 2015 márciusára befejeződnek, így lehetővé válik, hogy a több vagonos teher- és személyszállító vonatok is használni tudják az alagutat.

 

További információért kérjük forduljon kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségünkön: info@szanyo.hu